Endokrinologi

Hvad er endokrinologi?

Endokrinologi er læren om hormonproducerende organer eller væv i kroppen. Hormoner er kemiske stoffer, som kroppen producerer for, at de kan fungere som budbringere og virke på specifikke indre mål. Hormonerne kan enten stimulere målorganet eller hæmme dets funktion, og de har stor betydning for regulering af kroppens stofskifte.

Der findes mange væv i kroppen, der udskiller hormoner, men dem der har hovedansvaret kaldes endokrine kirtler, såsom binyrerne, skjoldbryskkirtlen og hypofysen. Kroppen har et feedback-system, som holder streng kontrol med hormonproduktionen, som sikrer, at de metaboliske processerstyres korrekt hos hvert dyr.

Ved sygdom i det endokrine system kan der produceres for mange hormoner og i andre tilfælde slet ingen. Effekten af denne ubalance kan komme pludseligt, men den kan også komme gradvist. I begge tilfælde vil dyret få det dårligt, og det vil kræve et dyrlægebesøg for at kunne reducere de negative virkninger, som den hormonelle sygdom har på dyrets helbred og livskvalitet

Dechra har etableret sig som eksperter i endokrinologi gennem omfattende forskning og produktudvikling. Vi vejleder gerne indenfor området og tilbyder effektive behandlinger til dyr med endokrine sygdomme. Gennem vores omfattende sortiment af endokrine lægemidler i kombination med god forståelse og tilgængelig støtte kan vi hjælpe dig med at håndtere endokrine sygdomme i praksis, så du opnår effektiv kontrol af dem.

Hvor kan jeg lære mere om endokrinologi?

Vi har udviklet en række støttematerialer og online læringsmoduler, som hjælper dig fra diagnose til behandling af hyperadrenocorticisme (også kaldet Cushings syndrom eller Cushings sygdom) samt hypothyreoidisme og hyperthyreoidisme.

Cushings syndrom:

https://bit.ly/3EBLTuJ  

 

Hvordan behandler man endokrine sygdomme? Hvilke behandlinger er tilgængelige? 

Vi tilbyder lægemidler til behandling af hypoadrenocorticisme, hyperadrenocorticisme (også kaldet Cushings sygdom eller Cushings syndrom), hypothyreoidisme og hyperthyreoidisme. 

Læs mere om hvordan vi kan støtte dig ved diagnose, behandling og opfølgning af endokrine sygdomme.

Hos Dechra mener vi, at alle dyr, uanset sygdom, bør have en mulighed for at leve livet fuldt ud. Ved at have succes med behandling af disse udfordrende sygdomme har du muligheden for at hjælpe med at genskabe livskvaliteten hos både dyret og dyreejeren.

 

keyboard_arrow_up